lunes, 30 de noviembre de 2015

Fricandó a l'olla a pressió

Aquest és un fricandó per 5 o 6 persones. L'he fet una mica a voleo, després de consultar tres maneres diferents de fer-lo. Com que sempre em passa el mateix (quan em queda bé no recordo com ho he fet al detall), he anat apuntant mentre anava fent. Si quedava bo, ho publicava i si no... doncs no passava res. I ha quedat boníssim, je je.

Ingredients:
1kg de filets fins de vedella per fer fricandó
(es pot fer amb filets molt fins de llom de porc)
Una ceba gran
Salsa de tomàquet o tomàquet triturat
2 pots de bolets variats (300gr un cop escorreguts)
Conyac, caldo
1 dent d’all, julivert, unes quantes ametlles
Farina
Sal, pebre negre, nou moscada

Preparació:
Tallar el tel del voltant de la carn, així no agafarà mala forma i de passada, no trobarem el tendrum al plat.
Salar i enfarinar els bocins de carn
Fregir (no gaire) pels dos costats en abundant oli i apartar
Al mateix oli, fregir una ceba picada amb un full de llorer
Quan la ceba està daurada (5m, més o menys), afegir una cullerada sopera colmada de salsa de tomàquet de la meva (o tomata triturada)
Col·locar la carn a l’olla a presió
Al sofregit hi afegim una copa de conyac, una mica de pebre i un pessic de nou moscada. Remenem i afegim un cullerot de caldo, seguim remenant i esperem que redueixi una mica.
Fem una picada amb ametlla, all i julivert. Afegim una mica de caldo per emulsionar.
Posem el sofregit per sobre la carn i després la picada. Cubrim amb una mica d’aigua, tapem i posem al foc. Quan la vàlvula comenci a girar, comptem 10 minuts.
A la paella del sofregit, després de pasar-hi un paper de cuina, posem una cullerada d’oli i saltegem dos potets de bolets (300g un cop escorreguts) que haurem netejat en un colador.
Als 10 minuts, obrim l’olla, afegim els bolets i posem al foc deu minuts més, però sense tancar, que s’enganxa al fons i ho hem de controlar.
Jo he posat el resultat en una plata de forn per escalfar-lo i  presentar-lo a taula.
Es fa d’un dia per l’altre.




2 comentarios:

  1. Reina, estàs publicant en català aquí?

    Qué raro, me sale esta entrada como nueva y has escrito cosas después...

    Una abraçada!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No, no, era una entrada privada.

      La publiqué con la fecha cambiada en plan "antigua" para que no saliera como nueva, pero veo que mi plan fue un fracaso total, ja ja ja.

      Es que cuando quiero saber cómo he hecho algo, no me acuerdo. Y apuntarlo en papelitos es el error de la vida...

      Un besote. Me tengo que poner al día, madrededió...

      Eliminar

Adelgazar es más fácil en compañía, así que no te cortes y suéltalo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...